Informacja wizowa
 
ABOUT US | NEWS | CONTACT US | Login | My Account
Witamy w Transworld! KURSY ESL Jaki jest mój poziom znajomości j. angielskiego? NAUKA Informacja wizowa ZAKWATEROWANIE Jak spędzę mój wolny czas
POBIERZ BROSZURĘ
REZERWACJI ON-LINE
NASZA MISJA:

Misją programu ESL szkoły Transwrold jest zapewnienie wysokiej jakości kursów języka angielskiego dla osób, których język angielski nie jest językiem ojczystym, aby mogli doskonalić umiejętności rozumienia i komunikowania się w języku angielskim, którego używają na co dzień i w szkole.

Informacja wizowa

Wszyscy zagraniczni studenci, uczący się w USA, muszą mieć wizę studencką F-1. Transworld jest uprawniony przez prawo federalne do wystawiania Zaświadczeń o Statusie Studenta wymaganych przez formularz I-20 wniosku o wizę studencką F-1. Zapewniamy spersonalizowaną pomoc w procesie uzyskiwania wizy. Szczegółowe pytania dotyczące wiz lub podróży prosimy kierować na adres e-mail.

W sprawie przenosin do Transworld z innej szkoły, prosimy o kontakt przez Formularz Transferowy. Możemy też pomóc w składaniu wniosku o zmianę statusu wizowego na F-1.

Jak zacząć

  1. Wypełnij formularz zapisowy na kurs ESL albo TESOL.
  2. Wpłać wpisowe.
  3. Dostarcz dowód dysponowania wystarczającymi funduszami na pokrycie czesnego oraz kosztów utrzymania w trakcie kursu (czesne plus minimum 1.000 USD na koszty utrzymania na każdy miesiąc nauki).

Ubieganie się o wizę studencką

Po wystawieniu przez Transworld Twojego formularza I-20, musisz zarezerwować wizytę w Konsulacie Amerykańskim w Twoim kraju. Zarezerwuj czas konieczny na złożenie wniosku o wizę przed datą wyjazdu. Bądź gotowy do przedstawienia odpowiednich dokumentów, takich jak odpisy ze szkół, dokumenty bankowe i inne informacje personalne podczas spotkania z konsulem.

Po przyjeździe do USA

Po przyjeździe do USA musisz okazać formularz I-20 służbom imigracyjnym. Oficer imigracyjny podbije pieczątkę na formularzu I-20 i wszyje formularz I-94 (Formularz Wjazdowo-Wyjazdowy) do Twojego paszportu. Musisz przynieść te dokumenty ze sobą do szkoły Transworld w pierwszym dniu zajęć.

Pamiętaj, że zgodnie z zasadami wizy studenckiej,  musisz poświęcić na naukę przynajmniej 18 godzin w tygodniu. To znaczy, że musisz dbać o obecność. Poinformuj nas, jeśli nie możesz wziąć udziału w zajęciach lub masz pytania dotyczące imigracji.

Małe grupy i doświadczeni nauczyciele to było idealne połączenie, które sprawiło że szybko nauczyłem się angielskiego.

~ Ayman, Zjednoczone Emiraty Arabskie